معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: مصرف گوشت در کشور نصف سرانه استاندارد است

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این‌که سرانۀ مصرف گوشت در جامعۀ سالم باید 75 گرم باشد، گفت: «در حال حاضر این میزان در کشور ما برای هر نفر 35 گرم است‌ که تقریباً نیمی از سرانه در نظر گرفته شده است». علیرضا رئیسی اضافه کرد: «روزانه باید 25 گرم فیبر مصرف شود در حالی که […]

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این‌که سرانۀ مصرف گوشت در جامعۀ سالم باید 75 گرم باشد، گفت: «در حال حاضر این میزان در کشور ما برای هر نفر 35 گرم است‌ که تقریباً نیمی از سرانه در نظر گرفته شده است».

علیرضا رئیسی اضافه کرد: «روزانه باید 25 گرم فیبر مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما اکنون 15 گرم در روز است».

وی با بیان اینکه سرانۀ مصرف لبنیات نیز در کشور پایین است، افزود: «سرانۀ مصرف لبنیات در کشور یک واحد است در حالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هرگونه افزایش قیمت در شیر و لبنیات باعث بدتر شدن این وضعیت می‌شود».

به گزارش صدای کرمان به نقل از تسنیم، رئیسی در نشست خبری به‌مناسبت برگزاری پویش ملی تغذیه سالم، اظهار کرد: «تغذیه سالم موضوعی است که باید به آن توجه کافی داشته باشیم زیرا در دنیای جدید با تغییر ذائقه‌ها و فرآوری محصولات غذایی، باید به تغذیه سالم توجه شود».

وی افزود: «بسیاری از بیماری‌هایی که در دنیا ایجاد می‌شود به‌دلیل رژیم غذایی افراد است».

رئیسی با بیان این‌که میزان مصرف هریک از مواد غذایی شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، فیبر و سبزیجات باید در حد تعادل باشد، اضافه کرد: «اگر فردی حتی بیش از حد مورد نیاز بدنش آب بخورد ممکن است دچار مسمومیت با آب و رقیق‌شدگی خون شود بنابراین نباید برداشت اشتباهی دربارۀ مصرف غذاها داشته باشیم».

وی با بیان این‌که «پویش ملی تغذیه سالم» امسال با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از شنبه 17 آذر تا جمعه 30 آذر برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: «چربی‌های اشباع نباید بیش از حد مصرف شوند و سهم چربی در کالری مصرفی روزانۀ افراد نباید بیش از 10 درصد انرژی مورد نیاز روزانۀ افراد باشد. چربی‌های غیراشباع نیز به دو دستۀ ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند».

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه روغن‌گیری از دانه‌ها در حضور مشتری اصلاً توصیه نمی‌شود، گفت: «برای مثال اگر روغن کنجد مقابل چشم مشتری گرفته می‌شود مشخص نیست که دانۀ کنجد آن سم‌زدایی شده است یا خیر».

وی با بیان اینکه امنیت غذایی صرفاً به‌معنای تأمین و خرید غذا نیست، یادآور شد: «امنیت غذایی شاخص‌های مختلفی دارد ازجمله این‌که یک منطقه تا چه‌میزان می‌تواند پاسخگوی نیازهای غذایی منطقه باشد، چه‌میزان از فرآورده‌های غذایی سالم استفاده می‌شود و وضعیت اقتصادی مردم برای دسترسی به غذاها چگونه است، می‌باشد».

رئیسی افزود «اکنون در جهان کشورهای با درآمد پایین در بحث امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما جزو کشورهای با درآمد متوسط از نظر سازمان جهانی بهداشت است اما با گران شدن مواد غذایی اصلی مانند گوشت سفید و قرمز، سرانۀ مصرف آن کاهش می‌یابد».